Στην ΕΡΤ Τρίπολης, στην εκπομπή «Πρόσωπα και Γεγονότα» μίλησε η ποινικολόγος, Νομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Νατάσα Πετρούλια, για θέματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής ενόχλησης.

Η διακεκριμένη ποινικολόγο,ς που κατάγεται από την Αρκαδία, τόνισε ότι η άσκηση βίας στην οικογένεια εξακολουθεί και σήμερα να θεωρείται «οικογενειακή υπόθεση» και να υπάρχει ισχυρή προκατάληψη για τη δημοσιοποίηση του προβλήματος.

Θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι κυρίως γυναίκες το οποίο αποτελεί φαινόμενο που συναντάται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Οι γυναίκες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, είτε αυτοενοχοποιούνται, είτε δεν γνωρίζουν, ότι η συμπεριφορά που υφίστανται μέσα στην οικογένεια συνιστά καταχρηστική συμπεριφορά που εντάσσεται στην έννοια της βίας.

Διευκρίνισε, ότι για τη μείωση και την εξάλειψη της κακοποίησης της βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακή βία) είναι απαραίτητη η προώθηση νομοθεσίας και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης των αρμοδίων φορέων για τη διάδοση και καταπολέμηση του φαινομένου.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Πετρούλια που παραχώρησε στην ΕΡΤ Τρίπολης και τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αρσένη :

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2021/01/ΠΡΟΣΩΠΑ-ΚΑΙ-ΓΕΓΟΝΟΤΑ-26-1-21.mp3

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεύτερη ευκαιρία για ένταξη στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5
Επόμενο άρθροΕκκρεμείς συντάξεις: Πώς θα «εξοφληθούν» οι συνταξιούχοι