Με κύρια αιτήματα να ανοίξουν οι σχολές, να μη γίνουν διαγραφές φοιτητών και να μη ψηφιστεί η ρύθμιση για την φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων από ειδικό σώμα το οποίο θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία προς τη Βουλή.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελίνα Κολύβα: «Η ώρα είναι 6 το απόγευμα. Φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται έξω από την Βουλή και ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας». Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς είχαν αποκλείσει τους δρόμους του κέντρου.

Eurokinissi
Eurokinissi
Ποινική δίωξη για πλημμέλημα σε 23 συλληφθέντες και σε άλλον έναν για κακούργημα για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα

Σε βίντεο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει καταγραφεί η στιγμή που ξεκινάει η ένταση, στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα.Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, περίπου 200 άτομα με καδρόνια στα χέρια επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και προσαγωγές.

Κατά την επιστροφή του κύριου όγκου της πορείας, προς τα προπύλαια ομάδα ατόμων, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκε εκ νέου στους αστυνομικούς με πυροσβεστήρες, πέτρες και μολότοφ. Ακολούθησε και πάλι χρήση δακρυγόνων και προσαγωγές στα Προπύλαια και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Κατά τη διάρκεια της έντασης 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Έχουν καταγραφεί επίσης μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΡΑΣΗ να ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο. Μια από αυτές κατευθύνεται πάνω σε ομάδα ατόμων . Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για το συγκεκριμένο περιστατικό διεξάγει έρευνα.

Να σημειωθεί ότι 23 συλληφθέντες διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ενας αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Ευρωπαϊκή Προσβάσιμη Πόλη 2021
Επόμενο άρθροΣυνθήματα και τρικάκια στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη