Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, 18:05

Ο παλιός Ισπανός δρομέας, Ισαάκ Βισιόσα, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον Μοχάμεντ Κατίρ, μετά την δήλωσή του ότι θα προτιμούσε ένας αθλητής «με ισπανικό επώνυμο» να είχε καταρρίψει το δικό του εθνικό ρεκόρ στα 3.000 μέτρα. Ο Κατίρ, ο οποίος γεννήθηκε στο Μαρόκο, αλλά μεγάλωσε στην Ισπανία και εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς, κατέρριψε το ρεκόρ του Βισιόσα, το οποίο κρατούσε εδώ και 23 χρόνια, κατά σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μετά το 7:27.64, με το οποίο κάλυψε την απόσταση στο Diamond League του Γκέιτσχεντ την περασμένη Τρίτη.

Ο Κατίρ κατέχει επίσης τα εθνικά ρεκόρ στα 1500 και 5000 μέτρα και θα αγωνιστεί για την Ισπανία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο που αρχίζουν αυτή την εβδομάδα. Ο Κατίρ απάντησε μέσω Instagram στη δήλωση Βισιόσα, υπερασπιζόμενος την καταγωγή του, ενώ ο πρόεδρος του Ανώτερου Αθλητικού Συμβουλίου της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Φράνκο, τον επέκρινε επίσης με ανάρτησή του στο Twitter.

«Θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι, μετά από μια συνέντευξη, στην οποία ο δημοσιογράφος απέδωσε σωστά τις απαντήσεις που έδωσα, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στείλω ένα μήνυμα στον Μο Κατίρ ζητώντας συγγνώμη για τα λόγια μου και οτιδήποτε μπορεί να τον βλάψει» έγραψε ο Βισιόσα σε δημόσια επιστολή συγγνώμης.

«Ζήτησα επίσης συγγνώμη που η δήλωσή μου αποσπά την προσοχή του από την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο» πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, 18:07

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα εντός έδρας για Λαύριο, εκτός οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΑνοίγει αύριο η πλατφόρμα για κατ’ οίκον εμβολιασμό