Για τον εορτασμό της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ο Ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας & Συνεργασίας Ν. Μαγνησίας διοργανώνει μια «Βραδιά Λόγου και Μουσικής» την Κυριακή 12 Μαΐου ώρα 7 μ.μ. στο θεατράκι του Ορφανοτροφείου Βολου (οδ. 2ας Νοεμβρίου 10) θέλοντας έτσι να τιμήσει -με όχημα την τέχνη- τη Μέρα της Νίκης.

Μέλη απ’ όλες τις δημιουργικές ομάδες του συλλόγου θα διαβάσουν ποιήματα και πεζογραφήματα Ρώσων λογοτεχνών αφιερωμένα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ειδικό αφιέρωμα θα γίνει στην εμβληματική Ρωσίδα «Ποιήτρια του Μετώπου» στη Γιούλια Ντρούνινα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της. Ήταν η ποιήτρια που στα δεκαεπτά της χρόνια, απ’ τα θρανία και τη σχολική ποδιά, φόρεσε απευθείας τη στρατιωτική χλαίνη κι έφυγε ως εθελόντρια να υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Για πρώτη φορά θα διαβαστούν στην ελληνική γλώσσα ποιήματα, αλλά και κείμενα για τον βίο και το έργο της ποιήτριας απ’ το ακυκλοφόρητο βιβλίο του μεταφραστή Γιώργου Ρήγα: «Γιούλια Ντρούνινα – Επιλογή ποιημάτων».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με γνωστά ρωσικά αντιπολεμικά τραγούδια με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του συλλόγου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκαν τα τροχαία τον Απρίλιο στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΚαιρός: Διήμερο με λασποβροχές, καταιγίδες και βουτιά της θερμοκρασίας – Τι θα γίνει στην Αττική