Αντιθέτως, στο υπόλοιπο γραφείο του, μαζί και τους υπουργούς του, τους άφησε και πήγαν ολιγοήμερες διακοπές αλλά μη φανταστείτε γι’ αυτή την εβδομάδα, μιλάμε σεμνά και ταπεινά που έλεγε και ο Καραμανλής ο Κώστας και, φυσικά, όλοι από Δευτέρα θα είναι πίσω.
Τώρα που μιλάμε για υπουργούς, σε όλους έχει μείνει μια απορία, τι θα κάνει τελικά ο Μητσοτάκης με τον (κανονικό) ανασχηματισμό, ποτέ θα τον επιχειρήσει, τώρα ή τα Χριστούγεννα; Η λογική λέει ότι επειδή χρειάζεται αλλαγές θα το κάνει τώρα κοντά στη ΔΕΘ (αρχές Σεπτεμβρίου) οι πληροφορίες όμως «μιλάνε» για αρκετά αργότερα.

Καλά, για τα επιχειρησιακά των πυρκαγιών ούτε συζήτηση, μόλις τελειώσει ο μήνας (αντιπυρική περίοδος) νομίζω δεν θα μείνει ούτε ρουθούνι στη θέση του. Κυκλοφορούν επίσης σενάρια και πληροφορίες για το κατά πόσο έχουν επηρεαστεί τα δημοκοπικά νούμερα από τις φωτιές, γιατί ναι μεν δεν κάηκαν άνθρωποι, αλλά η αλήθεια είναι ότι συνταράχτηκε το σύμπαν από τα εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα και για καλό στην κοινή γνώμη δεν το λες.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικώς 3-4 μονάδες θα τις έχασε η κυβέρνηση, αλλά αυτό που λένε οι έμπειροι αναλυτές και δημοσκόποι είναι ότι θα ανακτηθεί σχετικά γρήγορα, σε αντίθεση με τα ποιοτικά στοιχεία των οποίων η ζημιά χρειάζεται δουλειά για να αναλυθεί. Άλλωστε, εκλογές δεν έχουμε και υπάρχει χρόνος βελτίωσης της κατάστασης, αρκεί τον χειμώνα να μην επαναληφθεί το δράμα, αυτή τη φορά με πλημμύρες, γιατί δυστυχώς μοιραία θα συμβούν μετά τόσο καμένο γύρω μας.
Στο Μ.Μ. είδατε το νέο πρόσωπο, τον Οικονόμου, ο οποίος αρχίζει να δοκιμάζεται στην πράξη. Αξιοθαύμαστη η… αντοχή που επιδεικνύει η Αριστοτελία, στην οποία έπρεπε από καιρό να είχε μπει… μια τελεία. Έχει συμπάθειες, τι να κάνουμε, ανθρώπινα είναι αυτά στη ζωή.

Να μου θυμηθείτε ότι το επόμενο ζήτημα που θα έχει να αντιμετωπίσει το Μ.Μ. είναι τα κρούσματα και η πίεση στις εντατικές, αφού τα 4.000 του Αυγούστου θα πάνε αβάδιστα στα 10.000 σε έναν μήνα και τότε θα δούμε τι θα γίνει και στα σχολεία.

Και για να κλείσουμε τα πολιτικά (καιρό είχαμε να τα πούμε) στα συν της κυβέρνησης είναι ο τουρισμός ο οποίος «πάει σφαίρα» -ειδικά τον Αύγουστο- και θα συνεχίσει έτσι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, γιατί μετά ανοίγουν και τα σχολεία σε όλο τον κόσμο, αλλά μιλάμε για τριπλάσιο χρήμα από πέρυσι και το ίδιο με το 2019, τουλάχιστον γι’ αυτόν τον μήνα.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
Επόμενο άρθροΤεχνολογικές εξελίξεις και στην παρανομία: Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας