Οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, οι οποίες με τη μορφή «ψυχρής λίμνης» εντοπίζονται πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία, αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν τον καιρό της χώρας,σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πέραν των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή θα κινηθούν προς τα νοτιοδυτικά, επηρεάζοντας τις Σποράδες και ενδεχομένως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τμήματα της Μαγνησίας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων.

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους που θα εκδηλωθούν στο κεντρικό, βόρειο και δυτικό Αιγαίο, επηρεάζοντας βαθμιαία τις Σποράδες και πιθανόν,σταδιακά, την Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27, στην Ήπειρο από 11 έως 29, στη Θεσσαλία από 10 έως 26, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 16 έως 27, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 15 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 27, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ.

 

Προηγούμενο άρθροΜίκης Θεοδωράκης – «Τον αντρειωμένο μην τον κλαις» – «Αθάνατος» ο παγκόσμιος ‘Ελληνας
Επόμενο άρθροΞεπέρασε τα 12.000 διαρκείας η ΑΕΚ