Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο του Βόλου, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου,σωματεία και φορείς της περιοχής.
Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια που λεηλατεί,όπως ανέφεραν, το λαϊκό εισόδημα, αποδεικνύοντας ότι ο λαός είναι αυτός που πληρώνει το μάρμαρο και σε περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης αλλά και στην καπιταλιστική κρίση.
Απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση,όπως είπαν.
Γνωστοποίησαν την απόφασή τους να παλέψουν μέσα από τα σωματεία για να μείνει στα χαρτιά,όπως τόνισαν,ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί 10ωρα και 12ωρα με απλήρωτες υπερωρίες, επεκτείνει τη δουλειά τις Κυριακές, χτυπάει συνδικαλιστικά δικαιώματα και επιβάλει νέους περιορισμούς και εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα λειτουργώντας συμπληρωματικά στον απεργοκτόνο νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαίτησαν το ξήλωμα όλων των αντεργατικών νόμων της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” στην ομιλία του τόνισε,μεταξύ άλλων ότι, η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο από την πολιτική που βάζει τις ανάγκες μας στην μέγγενη του κριτηρίου κόστους κι οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους και χαρακτήρισε το νόμο Χατζηδάκη, πραγματική τομή στην ανατροπή θεμελιακών κατακτήσεων, στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, στην κατάργηση του 8ωρου, και στην ανατροπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με πολύχρονους ταξικούς αγώνες.

Προηγούμενο άρθροΠρύτανης Ιουνίου Πανεπιστημίου στον ΟΤ – Η σύνδεση του ιδρύματος με την τοπική και την περιφερειακή αγορά
Επόμενο άρθροΠολιτική Προστασία – Τι να προσέξουμε ενόψει κακοκαιρίας