Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021, 01:45

Ολοκλήρωσε το θαύμα η Έμα Ραντουκάνου. Λύγισε στον τελικό τη Λέιλα Φερνάντες με 2-0 (6-4, 6-3) και κατέκτησε το US Open χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ. 

Η 18χρονη Βρετανίδα, Νο.150 στον κόσμο νίκησε τη 19χρονη Καναδή (Νο.73) και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam στην καριέρα της, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της σε διοργάνωση αυτού του επιπέδου. Ήρθε από τα προκριματικά και συνολικά κέρδισε δέκα αγώνες για να… τρελάνει τη Νέα Υόρκη και, κυρίως, τη Μεγάλη Βρετανία. 

Κατέκτησε και τα 20 σετ που έπαιξε στην αμερικανική μεγαλούπολη και έγινε η πρώτη qualifier (άνδρας ή γυναίκα) που καταφέρνει να σηκώσει Grand Slam τίτλο. Eκτός των άλλων είναι και η νεαρότερη τενίστρια μετά τη Μαρία Σαράποβα το 2004 στο Wimbledon που κατακτάει major τίτλο. Και να φανταστεί κανείς ότι κάποιοι την κατέκριναν όταν εγκατέλειψε τον αγώνα της στο Λονδίνο για τη φάση των «16», λόγω προβλημάτων στην αναπνοή!

Τα λόγια, βέβαια, είναι περιττά και για τη Λέιλα Φερνάντες, που πριν έρθει εδώ δεν είχε πετύχει back to back νίκες σε δέκα τουρνουά! Όχι μόνο το έκανε εδώ, όχι μόνο έφτασε ως τον τελικό, αλλά στον δρόμο της απέκλεισε «θηρία», όπως τις Οσάκα, Κέρμπερ, Σβιτολίνα και Σαμπαλένκα. 

Πηγή: sdna.gr 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021, 01:45

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚλεοπάτρα: Ο αστεροειδής που μοιάζει με κόκαλο ίσως να δημιουργήθηκε από διαστημικά μπάζα
Επόμενο άρθρο«Χαστούκι» της EA στην Konami: 16 ιταλικές ομάδες αποκλειστικά στο FIFA 22