Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη έμπορο,σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες.Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας έκανε παραγγελία από εταιρία αθλητικών ειδών και ενώ είχε επικοινωνία με εκπροσώπους της για την πληρωμή των ειδών που παρήγγειλε, παρεμβλήθηκε απατεώνας που ενημέρωσε τον έμπορο με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι δήθεν άλλαξε το IBAN της προμηθεύτριας εταιρίας.
Χωρίς να υποψιαστεί κάτι, ο επιχειρηματίας φέρεται να μετέφερε ποσό άνω των 50.000 € για τα είδη που είχε αγοράσει στο νέο IBAN που του είχε δοθεί.
Τελικά, ο επαγγελματίας ενημερώθηκε από την εταιρία ότι η παραγγελία δεν είχε πληρωθεί και τότε κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, καθώς τα χρήματα που είχε πληρώσει για την πληρωμή της παραγγελίας του,χάθηκαν.
Ετσι, πήγε στην Αστυνομία, κατέθεσε μήνυση που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία,η οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα για να εντοπιστεί ο δράστης και να βρεθούν τα χρήματα.Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει στην Εισαγγελία Βόλου, από τις μηνύσεις, οι διαδικτυακές απάτες πολλαπλασιάστηκαν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Αστακός το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Ένταση μεταξύ Αστυνομίας και μελών της ΕΛΜΕ
Επόμενο άρθροΑνησυχία για τους 1.700 μικροσεισμούς στη Θήβα – Τι λένε οι επιστήμονες