Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ανακοίνωση της ιστορικής ετυμηγορίας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Μια καταδίκη με τεράστια σημασία που ανεξίτηλα θα γραφτεί στις σελίδες της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδας αλλά όχι αρκετή για να εξαφανίσει δια παντός το ακροδεξιό φαινόμενο, όπως οι πρόσφατες επιθέσεις φασιστικών ομάδων στη Σταυρούπολη και το Νέο Ηράκλειο.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, οι δεκάδες χιλιάδες που κατέκλυσαν τη Λ. Αλεξάνδρας και τους δρόμους γύρω από το Εφετείο ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και αγκαλιές.

Από τα μεγάφωνα ακούγεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη νεοναζιστική οργάνωση και για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, με το σύνθημα «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες» να δονεί την ατμόσφαιρα.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟικονόμου για κοροναϊό – Επιβεβλημένα τα μέτρα – Το μήνυμα για περιορισμούς στους πλήρως εμβολιασμένους ήταν αντιφατικό
Επόμενο άρθροΛιβανός – Καλώ το τραπεζικό σύστημα να πάψει να είναι διστακτικό και φοβικό απέναντι στην αγροτική οικονομία