Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, 17:11

Σε αλλαγή προπονητή προχώρησαν οι διοικούντες τη Ζαλγκίρις Κάουνας, μετά τις δύο ήττες που μετράει η ομάδα της Λιθουανίας στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Euroleague.

Πιο συγκεκριμένα ο Μάρτιν Σίλερ είδε την πόρτα της εξόδου, με τον Γιούρι Ζντοβτς να είναι ο κόουτς που τον διαδέχεται στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

«Είναι φανερό ότι η ομάδα δεν παίζει στο επίπεδο που όλοι θέλουν να βλέπουν. Πριν λίγες ημέρες είπαμε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη γι’ αυτό. Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να χάσουμε πολύτιμο χρόνο και έπρεπε να πάρουμε μια γρήγορη απόφαση. Αυτό δεν σημαίνει πως ό,τι έκανε ο κόουτς Σίλερ δεν δούλεψε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του λιθουανικού συλλόγου, Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Ο Ζντοβτς, ο οποίος την περυσινή σεζόν βρισκόταν στον πάγκο της γαλλικής Μπουλόν Μετροπολιτάν, επιστρέφει στη Euroleague, καθώς εργάστηκε στην Ουνιόν Ολίμπια το διάστημα 2008-11 με ρεκόρ 8 νίκες-21 ήττες.

Ο Σλοβένος είναι γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους, καθώς στη διάρκεια της αθλητικής καριέρας του αγωνίστηκε σε Ηρακλή και Πανιώνιο, ενώ ως προπονητής ανέλαβε τον «Γηραιό» και την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ζαλγκίρις, ο 54χρονος Ζντοβτς θα διαδεχθεί και επίσημα τον Σίλερ, όταν ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες εντός των επόμενων ημερών.

Ο 39χρονος Σίλερ ανέλαβε το καλοκαίρι του 2020 τα «ηνία» της Ζαλγκίρις και την οδήγησε πέρυσι σε ρεκόρ 17 νίκες-17 ήττες στην Euroleague, ωστόσο η ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στα πλέι οφ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, 17:17

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕνας υπουργός στην κλούβα των ΜΑΤ
Επόμενο άρθροΣκάνδαλο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης – Το υπ. Υγείας ζήτησε την παραίτηση διοικητή μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση