Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε ο S&P 500 στη Wall Street, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία υπερκέρασαν την επιφυλακτικότητα στο περιθώριο της συνεδρίασης της Federal Reserve, η οποία ολοκληρώνεται αύριο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,39% στις 36.052 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,37% στις 4.630 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,34% στις 15.649 μονάδες.

Στο επίκεντρο η Tesla

Στο επίκεντρο της αγοράς παρέμεινε και σήμερα η Tesla, καθώς διόρθωσε κατά 3,5% σήμερα, μετά το ράλι του 55% του Οκτωβρίου.

Η πτώση πυροδοτήθηκε από την αναφορά ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ανακαλεί 11.700 οχήματά της λόγω σφάλματος επικοινωνίας, ενώ αρνητικά επιδρά και το tweet από τον ιδρυτή της Elon Musk ότι η Tesla δεν έχει ακόμη υπογράψει συμβόλαιο με τη Hertz.

Από την άλλη, οι μετοχές της Pfizer σημείωσε άνοδο 3,8%, αφού τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της εταιρείας φαρμάκων ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Αύξησε επίσης τις προοπτικές εσόδων και EPS για το 2021.

Πέραν των παραπάνω όμως, η αγορά αναμένει ότι με την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη θα ανακοινωθεί ότι θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον μονοπωλούν τα αποτελέσματα των εταιρειών. Μέχρι τώρα, το 55,8% των εισηγμένων του S&P 500 έχει ανακοινώσει αποτελέσματα, με το 82% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέταξε κατά λάθος 100.000 ευρώ σε κάδο απορριμμάτων!!!!!
Επόμενο άρθροΜπάιντεν – Οι ανακοινώσεις των υποψηφίων για την Fed θα γίνουν «αρκετά γρήγορα»