Ραγδαίες εξελίξεις με το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού!
Όπως αναφέρει το Reuters, το χάπι έλαβε από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές έγκριση για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες! Η εταιρεία, εξάλλου, δήλωσε έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τη διανομή του φαρμάκου στις ΗΠΑ και θα ζητήσει το 2022 πλήρη έγκριση του χαπιού κατά του κορωνοϊού.
Όπως τονίζεται στα ρεπορτάζ του εξωτερικού, οι ρυθμιστικές αρχές υγείας των ΗΠΑ ενέκριναν την Τετάρτη το πρώτο χάπι κατά της Covid-19, ένα φάρμακο της Pfizer, που οι Αμερικανοί θα μπορούν να παίρνουν στο σπίτι τους για να αποτρέψουν τις χειρότερες επιπτώσεις του ιού.

Το πολυαναμενόμενο φάρμακο έρχεται, καθώς τα κρούσματα στις ΗΠΑ, οι νοσηλείες και οι θάνατοι αυξάνονται και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για ένα τσουνάμι νέων λοιμώξεων από την παραλλαγή Omicron, που θα μπορούσε να κατακλύσει τα νοσοκομεία.
Το Paxlovid διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή και θα πρέπει να ξεκινά το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση της νόσου και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.
«Η σημερινή έγκριση εισάγει την πρώτη θεραπεία για την Covid-19, που έχει τη μορφή χαπιού και λαμβάνεται από το στόμα – ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην καταπολέμηση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας», δήλωσε η Δρ Patrizia Cavazzoni, διευθύντρια του Κέντρου Αξιολόγησης Φαρμάκων του FDA.

Προηγούμενο άρθροΚαπραβέλος – Τι είπε για την Όμικρον και γιατί ζητά νέα μέτρα
Επόμενο άρθροΕΦΕΤ – Ανακαλείται κατεψυγμένο κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας