Επί ποδός η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας “Διομήδης” που σφυροκοπά από χθες τη Μαγνησία.

Παρ’ όλο που η βροχή έχει κοπάσει, αυτή τη στιγμή παρατηρείται έντονη χιονόπτωση στο όρος Όθρυς στην περιοχή της Ανάβρας όπου επιχειρούν τέσσερα εκχιονιστικά μηχανήματα καθώς και στην περιοχή των Καναλίων και του Κεραμιδίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου με τρία εκχιονιστικά μηχανήματα να κρατούν ανοικτό το οδικό δίκτυο. Επίσης, από χθες το βράδυ χιονίζει από το ύψος της Πορταριάς μέχρι το Καράβωμα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου με 20 εκχιονιστικά μηχανήματα να επιχειρούν στην περιοχή.

Το ύψος του χιονιού αυτή τη στιγμή φτάνει στο μισό μέτρο.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, άλλα 23 οχήματα βρίσκονται στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου όπου καθαρίζουν τις φερτές ύλες που συγκεντρώθηκαν εξαιτίας των χθεσινών έντονων βροχοπτώσεων.

Στο Βόλο, το φαινόμενο από τις πρώτες πρωινές ώρες είναι σε ύφεση. Ωστόσο, παρατηρείται πτώση της θερμοκρασίας με τη μέγιστη θερμοκρασία σήμερα να φτάνει τους 5 βαθμούς Κελσίου ενώ το βράδυ θα πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου και δεν αποκλείεται τη νύχτα να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση στην πόλη.

Επί ποδός, ωστόσο, ήταν χθες και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου καθώς κλήθηκε για 7 περιπτώσεις κοπής δέντρων και σε οκτώ περιπτώσεις αντλήσεως νερών από υπόγεια.

Προηγούμενο άρθροΛιγότεροι κατά 6.453 οι κάτοικοι της Μαγνησίας – Μείωση γεννήσεων και αύξηση θανάτων
Επόμενο άρθροΔιομήδης – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας