Χαραμάδα αισιοδοξίας για την άρση των μέτρων κατά της διασπορά του κορωνοϊού, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης έκανε αποδεκτή την εισήγηση των ειδικών και παρέτεινε την ισχύ των μέτρων κατά μία εβδομάδα. Όπως σημειώνεται στην επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, η Επιτροπή εξέτασε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και αποφάσισε την παράταση των μέτρων.

Σημειώνεται πως η παράταση που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα ισχύει μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου (ώρα 06:00), όπως προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ, και η νέα παράταση που αποφάσισε η Επιτροπή ισχύει μέχρι τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι 31 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Σταθμίζουμε κάθε φορά τα μεγέθη της πανδημίας, η πραγματικότητα είναι ότι στα κρούσματα έχουμε μια αποκλιμάκωση, υπάρχει όμως μια πίεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην νοσηλεία σε απλές κλίνες covid και στις ΜΕΘ» είπε ο κος Οικονόμου όσον αφορά την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα και υπενθύμισε πως βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας με την δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία και προφανώς όλα αυτά τα στοιχεία συνυπολογίζονται». Για να καταλήξει: «Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση αυτών των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του χρόνου και μετά».

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Έστειλε sms στην αστυνομία την ώρα που τη γρονθοκοπούσε ο άντρας της
Επόμενο άρθροΕΛΣΤΑΤ: Στο 13,3% η ανεργία τον Νοέμβριο – Η εικόνα ανά ηλικιακή ομάδα