Μεγάλος αριθμός αγροτών συγκεντρώθηκε,με αγροτικά μηχανήματα,την Παρασκευή,στη Νίκαια της Λάρισας, δίνοντας το στίγμα των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων. Τα ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους αγρότες ν’ ανέβουν στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα τα τρακτέρ να παραμείνουν παραταγμένα πριν την εθνική.Το Σάββατο αναμένονται κι άλλοι αγρότες στην περιοχή επιμένοντας να στηθεί μπλόκο στο δρόμο.Αυτή την ώρα υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην περιοχή περισσότερα από 300 αγροτικά μηχανήματα.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής, Κώστας Τζέλλας, σχολίασε τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός λέγοντας χαρακτηριστικά:”δεν μας ικανοποιούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας αιτήματα.Η κυβέρνηση περίμενε δύο χρόνια για να ασχοληθεί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ενώ τα μέτρα ανακοινώθηκαν μετά την προαναγγελία των αγροτών για τα μπλόκα.”

Στο δρόμο βγήκαν και οι αγρότες της Μαγνησίας το πρωί της Παρασκευής.

Το Οργανωμένο Αγροτικό Κίνημα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και επαγγελματίες αγρότες από διάφορα χωριά του Πηλίου, μαζί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα συσπειρώθηκαν στον Περιφερειακό, με τελικό προορισμό την Εθνική Οδό Βόλου –Λάρισας, στο ύψος του Ριζόμυλου, σημείο συνάντησης με άλλους συναδέλφους τους από άλλες περιοχές της Μαγνησίας.

 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός εξήγγειλε επτά νέα μέτρα στήριξης των αγροτών, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής. Τα μέτρα είναι ύψους 170 εκατ. ευρώ και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, μείωση του ΦΠΑ σε ζωοτροφές και λιπάσματα, επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και αναπροσαρμογή στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων,με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, από σήμερα (04-02-2022) και μέχρι νεωτέρας, διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Αθηνών, από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ (5ο χλμ Π.Ε.Ο. Λάρισας – Αθηνών) έως τον κόμβο Νίκαιας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Α) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από τον Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο της Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται του Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο του Πλατυκάμπου [χ/θ 352+918 Π.Α.Θ.Ε.].

Β) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Όλα τα οχήματα που κινούνται επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από τον Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας αλλά η έξοδος θα πραγματοποιείται στον κόμβο Πλατυκάμπου [χ/θ 352+918 Π.Α.Θ.Ε.].
Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της Βιοκαρπέτ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα – Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. διεξάγεται κανονικά.

Προηγούμενο άρθροΈνωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Γεωργιάδη – Novartis
Επόμενο άρθροΚατερίνα Δαλάκα: «Με απειλούν ότι θα μου ρίξουν βιτριόλι»