Μια ακόμα ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών η αγορά Rafale από την Κροατία

Τη στήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της Κροατίας στην ευρωζώνη και τη ζώνη Σένγκεν εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Κροάτη πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο πρωθυπουργικό μέγαρο στο Ζάγκρεμπ.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την κροατική κυβέρνηση για την πρόθεσή της να αγοράσει και αυτή τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τόνισε ότι θα είναι αυτός ο παράγοντας μια ακόμα ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

«Συζητήσαμε για τις εντάσεις στην Ουκρανία. Επαναβεβαίωσαμε την ευρωπαϊκή ενότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης και εκφράσαμε την ευχή να έχουμε αποκλιμάκωση. Συνεχάρη επίσης την Κροατία για την πρόθεσή της Κροατίας να αγοράσει και αυτή Rafale. Ανοίγει ένας ακόμα δρόμος να συσφίξουμε τις σχέσεις μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας:

«Οι σχέσεις Ελλάδας και Κροατίας είναι στο ισχυρότερο, στο καλύτερο σημείο που ήταν ποτέ και μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες».

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροEurostat: 1 στους 6 νέους στην Ελλάδα με σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις
Επόμενο άρθροΔολοφονία Αλκη: Συγκλονιστικές καταθέσεις των φίλων του που γλίτωσαν: Εψαχναν άλλους για να χαρακώσουν και να σφάξουν