Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο 54χρονος πρώην υπάλληλος των ΕΛΤΑ, προκειμένου να δικαστεί για τη δολοφονία της 43χρονης συζύγου του, Μαρίας Βλάχου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η δολοφονία έγινε στις 3 Αυγούστου 2021 στη Σωτηρίτσα Αγιάς Λάρισας, στην οικογενειακή ταβέρνα, όπου βρέθηκε η άτυχη γυναίκα, έχοντας κληθεί λίγους μήνες νωρίτερα από τη μητέρα της να συνδράμει στην επιχείρηση, καθώς ο ιδιοκτήτης αδελφός της αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, από το οποίο απεβίωσε πρόσφατα.

Το Εφετείο αναμένεται να ορίσει την ημέρα της δίκης σε κάποιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλίας.

Η επιμέλεια του τρίτου και ανήλικου παιδιού αφαιρέθηκε από το δολοφόνο πατέρα, με εισαγγελική απόφαση και ανατέθηκε στα δύο μεγαλύτερα παιδιά την οικογένειας.

Η παραπομπή του 54χρονου και καθ’ ομολογία δολοφόνου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι η εισαγγελική πρόταση, λαμβάνοντας υπ’ όψει το αποδεικτικό υλικό (ψυχιατρικές γνωματεύσεις, καταθέσεις παιδιών κ.λπ.) θεώρησε ότι τέλεσε το έγκλημα «ευρισκόμενος εν βρασμώ ψυχικής ορμής», ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παραπέμπει θεωρώντας ότι «έδρασε με ψυχραιμία», έχοντας  «προμελετήσει το έγκλημα».

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Εργαζόμενος στο κέντρο αποκατάστασης για την μικρή Τζωρτζίνα – Οι αιχμές για την μητέρα
Επόμενο άρθροΣυγκινεί για την υιοθεσία της κόρης της από την Σιέρα Λεόνε