Διευκρινίσεις για τις αντικρουόμενες δηλώσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφορικά με τον χρόνο θανάτου της Ίριδας, που έχασε τη ζωή της σε ηλικία 6,5 μηνών, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, έδωσε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κλήθηκε να απαντήσει για τις αναφορές της 33χρονης πως ο θάνατος της μικρής Ίριδας επήλθε μεταξύ 8-9 το πρωί, ενώ επισήμως επήλθε αρκετές ώρες αργότερα.

Ο συνήγορος της προφυλακισμένης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, είπε πως «η εν λόγω πρωινή ώρα προκύπτει από την εντύπωση που ίσως αποκόμισε η ίδια», ενώ σε άλλο σημείο της συζήτησης σημείωσε πως «η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν σε πλήρη σύγχυση εκείνο το πρωί και την ώρα που έκανε τις δηλώσεις».

«Η ίδια αναφέρει ότι νωρίτερα είχε σηκωθεί και είχε ελέγξει το μωρό, πιθανότητα ήταν εκείνη η ώρα, μεταξύ 8-9 το πρωί. Ήταν Σάββατο, σηκώθηκαν γύρω στις 11 παρά και πήγαν να δουν το μωρό και είδαν πως δεν αναπνέει», προσέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, για να σπεύσει να διευκρινίσει πως «η υπόθεση της μικρής Ίριδας δεν έχει έρθει στα χέρια μου ως δικογραφία, όπως της Τζωρτζίνας», τονίζοντας πως όσα ξέρει, τα έχει ακούσει από μαρτυρίες και συζητήσεις.

Η «μαρτυρία» για την κεταμίνη

Σχετικά με τη μαρτυρία για την χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα κατά την νοσηλεία της στο Ωνάσειο, στην οποία έδειξε να επιμένει η 33χρονη, παρά την ρητή διάψευση του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ο δικηγόρος της ανέφερε πως «γενικά, για την στάση της μητέρας και της σχέσης της με το παιδί, υπάρχει μια μαρτυρία που έχει λάβει και η μητέρα πριν συλληφθεί, αλλά και ο προηγούμενος συνήγορός της και εγώ. Υπάρχει αναφορά πως είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα η συγκεκριμένη ουσία σε προγενέστερο χρόνο».

Σημείωσε πάντως ότι δεν υποστηρίζει πως «αυτή η χορήγηση ήταν η αιτία θανάτου. Είναι προφανές πως μετά από επτά μήνες, η ουσία έχει μεταβολιστεί και δεν μπορεί να ανιχνευθεί» επισήμανε, προσθέτοντας πως τα εν λόγω έχει υποστηρίξει «ένα άτομο που, εκείνο το διάστημα, εργαζόταν στο νοσοκομείο και προτίθεται να καταθέσει στις Αρχές».

Πότε θα κατατεθεί το αίτημα αποφυλάκισης

«Περιμένουμε την ολοκλήρωση των τεχνικών εκθέσεων, που θα συνοδεύουν το αίτημα και θα πλαισιώνουν την μαρτυρία της Ρούλας Πισπιρίγκου για όσα συνέβησαν στις 29 Ιανουαρίου», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης σχετικά με την υποβολή αιτήματος αποφυλάκισης.

Όπως σημείωσε, «δεν έχει αλλάξει το παραμικρό, η θέση της είναι δηλωμένη και πάγια. Της προκαλεί άσχημη εντύπωση ότι ακούγονται πολλές ψευδείς και αντικρουόμενες μεταξύ τους πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση».

Όσο για τον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει επαφές και συνομιλίες μαζί του, καθώς και ότι η απόφασή της να ζητήσει διαζύγιο δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς αυτή τη στιγμή πρωτεύει να αποκρούσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ-Μαρσέιγ: Τραυματίστηκε στην προθέρμανση ο Ελ Καντουρί
Επόμενο άρθροΗ Skroutz επιβεβαιώνει τη μεγάλη διαδικτυακή κομπίνα – Εξαπατήθηκαν 492 καταναλωτές