Στο μπλε χρώμα “ντύθηκε” το κτήριο Στρεφτάρη στο Βόλο με τη συμβολική υποστήριξη του Δήμου Βόλου την Παρασκευή 29 Απριλίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής μετά από πρόταση του “Make a wish” – Κάνε μια Ευχή – Ελλάδας” με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών και την ενημέρωσή τους στο έργο της οργάνωσης και στους σκοπούς της.

Όπως είναι γνωστό η “Make a Wish” είναι μια διεθνής οργάνωση που έχει όραμα την εκπλήρωση των ευχών παιδιών ηλικίας 3 έως 18 χρόνων με σοβαρές ασθένειες και τα οποία νοσηλεύονται. Ο κατάλογος των ασθενειών ανανεώνεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό και περιλαμβάνει κυρίως ογκολογικές, πνευμονολογικές και μεταβολικές παθήσεις, γενετικές διαταραχές νευρολογικά και καρδιολογικά νοσήματα καθώς και πολλές ακόμα κατηγορίες ασθενειών. Η εκπλήρωση της ευχής των παιδιών αυτών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας με την επίτευξη του αδύνατου σε δυνατό, τη μετάβαση από τη θλίψη στη χαρά και την ελπίδα. Η παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε στις 29 Απριλίου από την εκπλήρωση της ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια , του μικρού Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα το 1980. Από τότε η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με τη φωταγώγηση μνημείων και δημόσιων κτηρίων.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα με τη φωταγώγηση του κτηρίου Στρεφτάρη που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου (Γαλλίας με Τοπάλη) και στεγάζει της κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Κατά τη διάρκεια της φωταγώγησης του κτηρίου Στρεφτάρη με μπλε χρώμα το “παρών” έδωσαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Δέσποινα Κότογλου και όλα τα στελέχη της υπηρεσίας, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου καθώς και μέλη συλλόγων κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Προηγούμενο άρθροΖ. Μακρή: «Ειδικό βαγόνι του «Μουτζούρη» για τους μαθητές του Γυμνασίου Αλοννήσου»
Επόμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη στην αγορά του Βόλου – Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη της οικονομίας