Στο Νότιο Πήλιο οι επισκέψεις των αγριογούρουνων είναι καθημερινές , μέσα σε χωράφια και αυλές σπιτιών. Τα αγριογούρουνα αυτά είναι υβρίδια και προέρχονται από διασταύρωση άγριων ζώων και οικόσιτων.

Στο Νότιο Πήλιο , μια καθαρά τουριστική περιοχή, τα αγριογούρουνα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, και “σπάνε” ακόμη και περιφραγμένους χώρους.

Όσοι είναι καλλιεργητές δηλώνουν πως δεν έχουν άλλες αντοχές. Ειδικά το τελευταίο διάστημα με τις ζημιές που προέρχονται και από τις καταιγίδες έχουν οδηγηθεί στην καταστροφή.

Έρχονται τώρα και τα αγριογούρουνα και αποτελειώνουν την φετινή καλλιεργητική χρονιά, λένε τοπικοί παράγοντες, που βλέπουν να αποδεκατίζονται ροδάκινα και καρποί από καλλιέργειες.

Τα αγριογούρουνα κινούνται σε κοπάδια των 6-10 κυρίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη διάρκεια της ημέρας, λόγω της κίνησης στους δρόμους αναζητούν καταφύγιο σε αγροτικές και ημιορεινές περιοχές.

Προηγούμενο άρθροΣταϊκούρας: Η νέα κρίση πλήττει, αλλά δεν εκτρέπει την οικονομία από τους στόχους της
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ – «Να διασφαλιστεί η ενεργειακή τροφοδοσία της ΕΕ σε προσιτές τιμές»