Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απάντησε στην πρόκληση του αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, που είχε χαρακτηρίσει «αυθάδεια» και «αλαζονεία» τις προτάσεις του για τα Βαρώσια.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς, που ακολουθούν όσοι έχουν αναθεωρητικές συμπεριφορές, δήλωσε χθες Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης (φωτογραφία, αρχείου, επάνω, από Eurokinissi), στέλνοντας σαφές μήνυμα στον τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι.

«Προσηλωμένοι στον στόχο»

Προσερχόμενος στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου που βρίζει και απορρίπτει τα ΜΟΕ και δεν θέλει να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση, ζητώντας και την Αμμόχωστο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο και για επανάληψη των συνομιλιών και για εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, του Χάρτη των ΗΕ, των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών.

Δείτε επίσης – Οκτάι σε Αναστασιάδη: Ποιος είσαι εσύ που θα πεις δώσε μου τα Βαρώσια – «Είναι αυθάδεια»

»Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς που ακολουθούν όσοι έχουν αναθεωρητικές πολιτικές».

Πηγή: philenews.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟυρανούπολη: Νεκρός με τραύματα εντοπίστηκε 64χρονος γερμανός τουρίστας
Επόμενο άρθροΑπέσυρε τη συμμετοχή του από το Γουίμπλεντον ο Τσίλιτς λόγω κορωνοϊού