Ενημερώθηκε χθες το πρωί η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον πλοίαρχο του επιβατηγού -οχηματαγωγού πλοίου Sporades Star ότι το πλοίο δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Σποράδες, λόγω βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σημειώνεται ότι το ίδιο πλοίο είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη και την περασμένη Κυριακή, κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι του Βόλου, στις 8:15 το πρωί.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους, ενώ μετά τη διενέργεια επιθεώρησης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επιτράπηκε και το πλοίο αναχώρησε για Βόρειες Σποράδες μετά από 2,5 ώρες, στις 11 παρά τέταρτο, με 212 επιβάτες, 6 φορτηγά, 48 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 1 δίκυκλο όχημα.

Η καθυστέρηση είχε προκαλέσει τις διαμαρτυρίες επιβατών, μεταξύ των οποίων ολόκληρες οικογένειες που ξεκινούσαν τις διακοπές τους και χρειάστηκε να περιμένουν 2,5 ώρες στο λιμάνι του Βόλου, για να φθάσουν ταλαιπωρημένοι στον προορισμό τους.

Προηγούμενο άρθροΑίγες: Πώς θα πιστοποιείται το γάλα που παράγεται από ελληνικές φυλές
Επόμενο άρθροΤουρκία: Οι ΗΠΑ κάνουν ασκήσεις στην Ελλάδα με τα F-35 που δεν μας δίνουν – Ενόχληση για την «Οργή του Ποσειδώνα»