Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με την επίθεση στα γραφεία του Real Fm, χαρακτηρίζοντας απάρδεκτους τους χθεσινούς παραλληλισμούς του Πρωθυπουργού.

«Δεν θα σηκώσουμε το γάντι του διχασμού»

«Ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία μετά από μια άθλια επίθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό να προσφύγει σε μια πρωτοφανή αθλιότητα, να συνδέσει την εμπρηστική επίθεση με την πολιτική αντιπαράθεση και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Και για να παραφράσω τα λόγια του Ηλία Ηλίου όταν τον κατηγορούσαν οι αντίπαλοί του, έλεγε «σας ταράζουμε στην νομιμότητα» έτσι και εμείς. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα. Δεν θα παρασυρθούμε στον κατήφορο. Τον χορό του διχασμού να τον χορέψετε μόνοι σας» συμπλήρωσε.

«Ο αρχηγός βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις που αυτός δημιούργησε» είπε αρχικά ο Τσίπρας.

Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτη και καταδικαστέα τη δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την Νίκη Κεραμέως τονίζοντας ότι δεν εκφράζει τον ίδιο και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ειλικρινά συγγνώμη.

«Έπρεπε να παρέμβει ο πρωθυπουργός με όρους χαμαιτυπείου και να αποκαλεί τσογλάνια τους πολιτικούς του αντιπάλους; Είναι αυτό πολιτικό ήθος; Είναι το απώτατο όριο τοξικότητας» διερωτήθηκε;

«Εμείς σας απαντάμε πολιτικά. Δεν χρησιμοποιώ αυτούς τους όρους. Αλλά είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω. Θα σας πω τι είναι εκτσογλανισμός» είπε.

«Το αίσθημα της ατιμωρησίας και της αδικίας είναι εκτσογλανισμός», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην αποφυλάκιση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

«Η λεηλασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων είναι εκτσογλανισμός» συνέχισε ο Τσίπρας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού θα καταγράφονται σε μια ειδική πλατφόρμα
Επόμενο άρθροΤσίπρας: Αναθεώρηση της Ιστορίας για το Πολυτεχνείο – Ο Μητσοτάκης πρέπει να πάρει θέση