Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Προσφυγικός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της γιορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Κατά την διάρκειά του Εσπερινού, θα ψαλούν τα Εγκώμια μπροστά στο ανθοστόλιστο κουβούκλιο και κατόπιν θα τελεστεί αρτοκλασία και θα γίνει το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη. Θα ακολουθήσει η Περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η Ιερά Αγρυπνία, που θα τελειώσει περίπου στη 1 π.μ.
Ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελλο.. Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Στη Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν, επίσης, οι ακόλουθες Ιερές Μονές και Ιεροί Ναοί:

Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς
Την προπαραμονή της γιορτής, Σάββατο 13/8, στις 6.30μ.μ., θα τελεστούν ο Εσπερινός και τα Εγκώμια της Παναγίας, από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρότη Νεκτάριο Υφαντίδη. Την παραμονή της γιορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελλο.

Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.  Στις 6.30μ.μ. θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και το Κτητορικό Μνημόσυνο, από τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αγαθονίκο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαδόπουλο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργακόπουλο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Πρωτοσύγκελλο Χαρίλαο Παπαγεωργίου. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Καρδατζή. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Αναγνωστόπουλος. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμανδρίτη Φιλοκτήμονα Σταμόπουλο – Σαμαρά. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παναγιωτακόπουλο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Γιαννιό. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμαμδρίτη Χριστόφορο Καρδατζή. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Πρωτοσύγκελλο Νικόλαο Νασιώκα. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον π. Χρήστο Μπούντη. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαϊωάννου, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον π. Ιωάννη Σωτηρόπουλο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον π. Απόστολο Μόναχο.

 

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Ανατροπή στην καταγγελία μητέρας για ασέλγεια 4χρονης από τον πατέρα της
Επόμενο άρθροΠώς αμείβεται η εργασία κατά την αργία του Δεκαπενταύγουστου – Τι ισχύει