Τι ανέφερε ο ο Γιώργος Κορομηλάς, φοροτεχνικός, πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, συνεργάτης του ot.gr.

Για τις «κοστολογημένες» προτάσεις που πρόκειται να εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ο  φοροτεχνικός, πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, συνεργάτης του ot.gr, Γιώργος Κορομηλάς.

Μιλώντας στο OT FORUM, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Κορομηλάς επεσήμανε: ότι «όταν είμαστε αντιπολίτευση όλο κοστολογημένες προτάσεις κάνουμε, το θέμα είναι όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι τι θα κάνουμε».

«Για το φορολογικό κομμάτι – και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές – είναι εύκολο να καταγγέλλουμε το υπάρχον φορολογικό σύστημα ως αναπτυξιακό και ανάλγητο. Όταν αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση τότε λέμε ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα και ανεβάζουμε π.χ. τους συντελεστές», σημείωσε ο κ. Κορομηλάς.

Για τη μείωση των φόρων

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μείωση των συντελεστών και στην ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Κορομηλάς τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος στο εισόδημα αλλά και τον ΦΠΑ.

«Αν θέλει χρήματα το κράτος μπορεί να μειώσει τους συντελεστές και να αυξήσει τους φορολογικούς ελέγχους», τόνισε ο κ. Κορομηλάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ ΟΤ στη ΔΕΘ – Μπουρνούς: Η ρητορική της έντασης στην Τουρκία θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές
Επόμενο άρθροΠαύλος Φύσσας: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις – Συναυλία σήμερα, συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή