Το ποσό των 13.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει απατεώνας από Ίδρυμα της Μητρόπολης Δημητριάδος. Ο άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του Ιδρύματος και συστήθηκε ως ο δήμαρχος Νάξου. Τον ενημέρωσε ότι ενδιαφερόταν να κάνει μια δωρεά στη μνήμη της μητέρας του, που δήθεν καταγόταν από το χωριό όπου εδρεύει το ίδρυμα, και είπε στον υπεύθυνο ότι σε λίγο θα του τηλεφωνούσε ο λογιστής του για τις διαδικασίες. Πράγματι, ακολούθησε τηλεφώνημα από δεύτερο άνδρα ο οποίος ζήτησε τους κωδικούς e-banking για να κάνει την κατάθεση του ποσού. Αντί γι’ αυτό, όμως, έβαλε “χέρι” στον λογαριασμό και άρπαξε 13.000 ευρώ.
Η απάτη σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και έγινε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές, ενώ πρόσφατα καταγράφηκε και δεύτερο ύποπτο τηλεφώνημα σε Ιερό Ναό χωριού του Δήμου Βόλου.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος εφιστά την προσοχή στους υπεύθυνους των ναών, επισημαίνοντας ότι απατεώνες παρουσιάζονται ως δωρητές σε εκκλησίες, όμως ο στόχος τους είναι να βάλουν χέρι στους λογαριασμούς των ναών της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, για άλλη μια φορά άγνωστοι επιχειρούν να προσεγγίσουν Εκκλησιαστικά Νομικά πρόσωπα και ιδρύματα, προφασιζόμενοι ότι επιθυμούν να δωρίσουν χρηματικά ποσά, με απώτερο σκοπό την εξαπάτηση και την κλοπή χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς Ιερών Ναών, Ιερών Μονών και Ιδρυμάτων.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εφιστά την προσοχή και παρακαλεί τους υπευθύνους να μην γνωστοποιούν κωδικούς τραπεζικών συναλλαγών και να μην προβαίνουν σε καμία απολύτως επικοινωνία με άγνωστα πρόσωπα. Σε ανάλογη περίπτωση, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα η Ιερά Μητρόπολη και οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

Προηγούμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία από το Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Αγχιάλου
Επόμενο άρθροΚρήτη: Νέες πληροφορίες για τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός με κομμένο λαιμό σε χωράφι