Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022, 22:46

Η Μπράιτον γνωστοποίησε σήμερα ότι ο Ένοκ Μουέπου αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του, σε ηλικία μόλις 24 ετών, καθώς διαγνώστηκε ότι πάσχει από μια κληρονομική καρδιακή πάθηση.

Οι «γλάροι» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους ότι η κατάσταση του μέσου από τη Ζάμπια, η οποία δεν ήταν προηγουμένως εμφανής στον τακτικό καρδιακό έλεγχο, τον έθετε σε εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο να υποστεί ένα δυνητικά θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο, εάν συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.

Ο Μουέπου ένιωσε αδιαθεσία στη διάρκεια του πρόσφατου «διαλείμματος» για τις εθνικές ομάδες, ενώ βρισκόταν σε πτήση για να ενσωματωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ζάμπια, του οποίου είναι αρχηγός. Μετά από ένα διάστημα σε νοσοκομείο του Μάλι, επέστρεψε στο Μπράιτον για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις, οι οποίες αποκάλυψαν την κατάστασή του.

«Είναι ένα τρομερό πλήγμα για τον Ένοκ, αλλά πρέπει να βάλει την υγεία του και την οικογένειά του πάνω απ’ όλα και αυτή είναι η σωστή επιλογή, όσο δύσκολο κι αν είναι να σταματήσει το παιχνίδι που αγαπάει» δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικής και απόδοσης της Μπράιτον, Άνταμ Μπρετ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο σύλλογος θα βοηθήσει τον Μουέπου να λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται, προκειμένου να διαχειριστεί την κατάστασή του.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022, 22:50

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓεωργιάδης: Οι βιομηχανίες μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρηματικά πάρκα
Επόμενο άρθροΣεισμός στον Κορινθιακό: Αγωνία για τη μετασεισμική ακολουθία και τα νερά που τραβήχτηκαν