«Πακιστανικά» ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο κινητά που χρησιμοποιούσε η 12χρονη από τα Σεπόλια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ταυτοποιήθηκαν πέντε ακόμη πρόσωπα, μέσω των κινητών τους, τα οποία συνομιλούσαν με την 12χρονη. 

Τα… πακιστανικά νούμερα

Τα αποκαλούν «φαντάσματα» ή «πακιστανικά». Πρόκειται για καρτοκινητά τηλέφωνα που έχουν ενεργοποιηθεί στο όνομα κάποιου αλλοδαπού, όχι απαραίτητα με τα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σχεδόν απαραίτητα αγνώστου διαμονής.

Με δύο τέτοιους αριθμούς κυκλοφορούσε η 12χρονη.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο το παιδί στην δεύτερη κατάθεση που έδωσε στην ψυχολόγο της αστυνομίας, ρωτήθηκε για τα κινητά.

Όπως είπε το ένα από τα δύο, το i-phone- της το είχε κάνει δώρο ο 53χρονος Ηλίας Μίχος. «Το κινητό έκανε 180 ευρώ αλλά κάτι συνεννοήθηκαν και μου έδωσε εμένα 100 ευρώ και πήγα και το πήρα» κατέθεσε η 12χρονη. Όταν την ρώτησαν αν θυμάται από πού τα πήρε, είπε: «Από ένα πακιστανικό μαγαζί που είναι εκεί στη γειτονιά».

Μάλιστα το παιδί ανέφερε ότι ο Ηλίας Μίχος χρησιμοποιούσε τα κινητά της, όταν εκείνη έπαιζε στην πλατεία: «Επειδή εγώ όταν έπαιζα στην πλατεία, καθόμασταν εκεί μαζί έξω και είχε το κινητό μου και έστελνε μηνύματα».

Πέντε ακόμη κινητά

Την ίδια ώρα, όπως προαναφέραμε ταυτοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες πέντε ακόμα αριθμών κινητών που συνομιλούσαν με την 12χρονη.

Τρία από αυτά ανήκουν σε άνδρες και δύο σε γυναίκες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙπποειδή: Ξεκινά η υποχρεωτική σήμανση και καταχώριση τους
Επόμενο άρθροΣήμερα η συνεδρίαση του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας