”Γέμισε ο τόπος με αμερικανικά ελικόπτερα”, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη, την ώρα που έφθαναν στον Βόλο καθ’ οδόν προς τη Θάσο. Οι Αμερικανοί μετέφεραν μια βάση ελικοπτέρων μαζί με την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού από την Πολωνία στο Στεφανοβίκειο και στο Βόλο.

Πρόκειται για επιθετικά ελικόπτερα Apache, μεταφορικά Chinook αλλά και BlackHawk πολλαπλών ρόλων, ακόμα και τα ανθυποβρυχιακά Romeo. Αυτή είναι η τρίτη φορά που κάνουν κάτι ανάλογο οι Αμερικανοί.

Η άφιξη αμερικανικών ελικοπτέρων είναι συνεχής στο Στεφανοβίκειο. Αλλα έρχονται με μεταγωγικά πλοία στο λιμάνι του Βόλου κι άλλα φθάνουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το όφελος είναι μεγάλο και για την ελληνική Αεροπορία Στρατού, η οποία θα συνεκπαιδεύεται καθημερινά με τους Αμερικανούς, αλλά και για την τοπική κοινωνία του Βόλου, αφού οι Αμερικανοί πιλότοι, τεχνικοί και μηχανικοί ελικοπτέρων σε κάθε έξοδό τους στα μπαράκια, στα καταστήματα και στα εστιατόρια του Βόλου αφήνουν πολλά χρήματα.

Προηγούμενο άρθροΠαλαιό Φάληρο: Τι δείχνει το DNA του βιαστή με το τατουάζ – Οι δυσκολίες για τη σύλληψη του «δράκου»
Επόμενο άρθροΜε Μαρσέλο, Φορτούνη και Παπασταθόπουλο απέναντι στη Λαμία