Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Yousef El-Agour

Την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης με επικεφαλής τον Αμπντούλχαμεντ Ντμπέιμπα, ότι δεν εκπροσωπεί όλο το λαό της Λιβύης καταγγέλλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της χώρας, Yousef El-Agour.

«Είναι ανύπαρκτη η κοινοβουλευτική εποπτεία στη δράση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με ληγμένη θητεία, καθώς αυτό αρνείται να συνεργάζεται με τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τούτο αποτελεί και παραβίαση των κανόνων της δημοκρατίας» ανέφερε ο Yousef El-Agour, σύμφωνα με το alsabq.tv.

Διαβάστε επίσης: Οι σχέσεις Τουρκίας – Λιβύης ενισχύονται και η Ελλάδα αναζητά παράθυρο διαπραγμάτευσης

Δεν εκπροσωπεί τους Λίβυους και το δημόσιο συμφέρον

«Το Υπουργείο Εξωτερικών εμπόδισε τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου σε μέλη διπλωματικών αποστολών και διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη χωρίς επαρκή αιτιολόγηση. Επίσης, εμπόδισε άλλους να επισκεφθούν την περιοχή της Κυρηναϊκής και αυτό δείχνει ότι το Υπουργείο δεν εκπροσωπεί πλέον όλους τους Λίβυους και το δημόσιο συμφέρον» σημείωσε ο Λίβυος αξιωματούχος.

Δηλώσεις που προκαλούν το ερώτημα αν τελικά η επίσκεψη του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια που προγραμματιζόταν για τις 23 Οκτωβρίου και αναβλήθηκε σχετιζόταν και με τέτοιου είδους επιπλοκές. Πριν διαπιστωθεί ότι ο Δένδιας ήταν θετικός στον COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σχετική ενημέρωση για κάτι τέτοιο από το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕσθονία: Επενδύσεις στον ψηφιακό τομέα συζήτησαν Μητσοτάκης και Κάλας – Τι είπαν για Ουκρανία και Τουρκία
Επόμενο άρθροΟι 7 θάνατοι της Αντώνας στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση