Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα γίνει το επόμενο διάστημα «θέατρο» πολιτικών αντιπαραθέσεων για τις υποκλοπές. Κάποια στιγμή μέσα στο μήνα θα πάνε για να καταθέσουν ή για να «απολογηθούν» οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου, δηλαδή οι κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος. Σας πληροφορούμε λοιπόν, ότι στην εν λόγω Επιτροπή ίσως τα δεδομένα για την κυβέρνηση και για τους τρεις κυρίους που φέρεται να έστησαν το δίκτυο παρακολουθήσεων, να μην είναι και τόσο ρόδινα. Παρά την πλειοψηφία που έχει η ΝΔ. Κατ’ αρχάς να δούμε ποιοι συμμετέχουν στην Επιτροπή αυτή.

Από τη ΝΔ: Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Καραγκούνης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Τζαβάρας, Σταύρος Κελέτσης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Τραγάκης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Αθανάσιος Μπούρας, Ανδρέας Κουτσούμπας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Παύλος Πολάκης.

Από το ΠΑΣΟΚ: Χάρης Καστανίδης, από το ΚΚΕ ο Εμμανουήλ Συντυχάκης, από το Μέρα 25, η Σοφία Σακοράφα, από την Ελληνική Λύση ο Αντώνης Μυλωνάκης.

Δηλαδή, 10 βουλευτές της συμπολίτευσης και 9 της αντιπολίτευσης. Οι 9 από όλα τα κόμματα είναι «μπετόν» και θα ζητήσουν να βγουν όλα στο φως, να αρθεί το απόρρητο, να διαλευκανθεί το σκάνδαλο όσο ψηλά κι αν φτάνει.

Και προτίθενται, απ’ ότι μαθαίνουμε, να πάνε… αίμα, ειδικά τον κ. Δημητριάδη.

Τι θα κάνουν Όλγα και Τζαβάρας;

Οι 10 της ΝΔ, όμως, είναι «μπετόν»; Γιατί μαθαίνουμε π.χ. ότι η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Κ. Τζαβάρας, θα μπορούσαν να έχουν σκληρή γραμμή και διαφορετική από τους υπόλοιπους. Τι θα γίνει αν κι αυτοί ζητήσουν να βγουν όλα στο φως; Θυμίζουμε ότι η Ολγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται μέσα στα πρόσωπα που φέρονται να παρακολοθούνταν από το Predator.

Θυμίζουμε επίσης ότι πριν από μερικές ημέρες η ίδια είχε ζητήσει να μην ισχύσει στην περίπτωση αυτή το απόρρητο και ότι δεν μπορεί να είναι κανείς εκτός ελέγχου.

Και θυμίζουμε τέλος ότι μέσα στον Αύγουστο υπήρξαν φήμες για αντικατάσταση της κ. Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή και τότε είχε προκληθεί σάλος.

Οσο για τον κ. Τζαβάρα; Εχει από καιρό βγει εκτός κομματικής γραμμής. Τον Αύγουστο είχε καλέσει τον πρωθυπουργό «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και «να δώσει εντολή ν’ αποκαλυφθούν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας».

Αφήστε που φαίνεται ότι δεν θα κατέβει ξανά στις εκλογές, οπότε «απελευθερώνεται»;

Λέτε να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις και να δούμε την Επιτροπή να μετατρέπεται σε… ρινγκ;

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤα σημάδια που δείχνουν υποχώρηση των τιμών του ρεύματος
Επόμενο άρθροΟ αξιότιμος κ. Λαβράνος με την αστυνομική φρουρά