Με μια μεγάλη συναυλία στο εμβληματικό Εθνικό Κέντρο Παραστατικών Τεχνών (National Center of the Performing Arts – NCPA) του Πεκίνου γιόρτασε η Ελλάδα την Τετάρτη το βράδυ την επέτειο των 50 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην κινεζική πρωτεύουσα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Κινέζος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Χου Χεπίνγκ, καθώς και περίπου 1.000 καλεσμένοι από τον πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και καλλιτεχνικό κόσμο του Πεκίνου.

Διαβάστε επίσης: Ο κυρίαρχος Σι Τζινπίνγκ επιστρέφει στη Διεθνή Σκηνή, πιο ήπιος αλλά και πιο… μυστηριώδηςδιέπονται από ένα διευρυνόμενο θεσμικό πλαίσιο

Την πεποίθησή του πως οι ελληνοσινικές σχέσεις βασίζονται σε στέρεες βάσεις και διέπονται από ένα διευρυνόμενο θεσμικό πλαίσιο εξέφρασε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Νίκος Δένδιας.

«Ενισχύσαμε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας και προωθήσαμε τη συνεργασία μας, στη βάση πάντα του αμοιβαίου σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών.

«Ατενίζοντας το μέλλον, στηριζόμενοι στο εντυπωσιακό ιστορικό μας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι σχέσεις μας μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση» πρόσθεσε.

Την εκδήλωση στον κορυφαίο καλλιτεχνικό χώρο του Πεκίνου συνδιοργάνωσαν η πρεσβεία της Ελλάδος στην Κίνα και το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Ο πολιτισμός παραμένει ένας από τους πιο ανθεκτικούς πυλώνες των διμερών μας σχέσεων. Το σημερινό κονσέρτο είναι μία απόδειξη της αμοιβαίας δέσμευσής μας να ενισχύσουμε αυτή τη σχέση», ανέφερε ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κίνα, Γιώργος Ηλιόπουλος, χαιρετίζοντας τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση.

Στη συναυλία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσίασε βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Έρως και Θάνατος», το μπαλέτο «Πλάσματα του Προμηθέα» του Μπετόβεν, και 2 κινεζικές μελωδίες, ενώ σε απευθείας μετάδοση, η Εθνική Παραδοσιακή Ορχήστρα της Κίνας παρουσίασε έργα κινεζικού ρεπερτορίου, κλείνοντας την συναυλία με ελληνικά τραγούδια.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑχιλλέας Μπεος: Η Αγία Παρασκευή μπαίνει στο σχέδιο πόλης – Μετά από 24 χρόνια αναβολών δίνεται λύση
Επόμενο άρθροΟ Τζέι Λένο χειρουργήθηκε και παραμένει στο νοσοκομείο μετά την φωτιά στο αυτοκίνητό του