Περίπου 1.000 μαθητές συμμετέχουν στην ενισχυτική διδασκαλία που άρχισε πριν μία εβδομάδα στα Γυμνάσια της Μαγνησίας και πανελλαδικά.

Με τον όρο «Ενισχυτική Διδασκαλία» (E.Δ.) Γυμνασίου νοείται η παρακολούθηση από τον μαθητή του Γυμνασίου αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά.

Η ενισχυτική διδασκαλία ξεκίνησε να υλοποιείται νωρίτερα σε σχέση με άλλα χρόνια και αυτό βοήθησε ιδιαίτερα τους μαθητές να κάνουν τον σχεδιασμό τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά που συνήθως έχουν χαμηλές προς μέτριες επιδόσεις και χρειάζονται τη διδακτική στήριξη των καθηγητών. Βέβαια δεν λείπουν και οι περιπτώσεις, όταν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ώστε ωφελούμενοι του προγράμματος να είναι και μαθητές που έχουν καλές βαθμολογίες, αλλά θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, να έχουν δηλαδή μια έξτρα διδακτική ενίσχυση.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας τονίστηκε πως εδώ και αρκετά χρόνια είχε να αρχίσει η ενισχυτική διδασκαλία πριν τα Χριστούγεννα. Στη Μαγνησία έχουν δημιουργηθεί 300 και πλέον τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια. Οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 4.30 το απόγευμα.
Συνολικά στον Νομό λειτουργούν 25 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ). Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των σχολικών κέντρων παρέμεινε σταθερός από πέρυσι, ενώ οι μαθητές δεν υποχρεώνονται να μεταβαίνουν από το ένα Γυμνάσιο στο άλλο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Για την ανάγκη διεξαγωγής των μαθημάτων προσλήφθηκαν 47 αναπληρωτές καθηγητές των ειδικοτήτων που διδάσκονται στην ενισχυτική. Ο κάθε αναπληρωτής καθηγητής μπορεί να διδάξει την εβδομάδα μέχρι και δεκαπέντε ώρες.
Με την ενισχυτική διδασκαλία βοηθιούνται ιδιαίτερα οι μαθητές που προέρχονται από φτωχά οικονομικά στρώματα και δεν έχουν τη δυνατότητα οι γονείς τους να διαθέσουν χρήματα στα φροντιστήρια.

Όπως, όμως, αναφέρουν εκπαιδευτικοί, θα πρέπει οι μαθητές να είναι συνεπείς με την παρουσία τους στα μαθήματα και να μην υπάρχουν διαρροές. Λένε ουσιαστικά ότι δεν πρέπει να ισχύει ένας άγραφος κανόνας σύμφωνα με τον οποίο «σεβόμαστε, ό,τι πληρώνουμε».
Οι αρμόδιοι παράγοντες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκτιμούν πως τουλάχιστον 1.000 μαθητές συμμετέχουν στα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Προηγούμενο άρθροΑγρότες: Ετοιμάζονται για μπλόκα στην Εθνική – Πού θα βγάλουν τα τρακτέρ
Επόμενο άρθροΥποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Θεοχάρη του Νεαπολίτου στην Αγία Βαρβάρα