Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, 16:52

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (ΑΝΤ1) στο «Al Thumama Stadium» της Ντόχα, χωρητικότητας 44.400 θέσεων, ο νοκ-άουτ αγώνας ανάμεσα στο Μαρόκο και την Πορτογαλία, για την προημιτελική φάση του Μουντιάλ, στο Κατάρ.

Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στοχεύοντας στην κατάκτηση του εισιτηρίου, που οδηγεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στους «4» τον νικητή από τον τελευταίο χρονικά προημιτελικό, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γαλλία (21:00, ΑΝΤ1).

Οι Μαροκινοί, οι οποίοι στη φάση των «16» έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας την Ισπανία έγιναν το πρώτο αραβικό έθνος που έφτασαν σε προημιτελικά Μουντιάλ και η τέταρτη αφρικανική ομάδα που προχώρησε ως τους «8» μετά το Καμερούν (1990), τη Σενεγάλη (2002) και την Γκάνα (2010).

Στον αντίποδα οι Ίβηρες προκρίθηκαν στα προημιτελικά με το επιβλητικό 6-1 επί της Ελβετίας.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1986 το Μαρόκο νίκησε 3-1 στη φάση των ομίλων, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε στους Πορτογάλους τη νίκη στον όμιλο με 1-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε για δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση στον πάγκο, με τον Σάντος να δίνει φανέλα βασικού στον Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ απέναντι στους Ελβετούς.

Μαρόκο-Πορτογαλία 0-0

Γκολ:

Κίτρινες:

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Άμραμπατ, Ατιάτ Αλάχ, Σάις, Ζιγιές, Ουνάχι, Αμαλάχ, Μπουφάλ, Εν Νεσίρι.

Πορτογαλία: Κόστα, Ντάλοτ, Πέπε, Ντίας, Γκερέρο, Οτάβιο, Νέβες, Φερνάντες, Φέλιξ, Μπ. Σίλβα, Ράμος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία «Gaia»: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες της Κέρκυρας και της Ηπείρου
Επόμενο άρθροΜετανάστες: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση συνολικά 18 ατόμων