Με νέα απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, απορρίπτεται η νέα πρόταση του Δήμου Βόλου για τη δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως – Μαιάνδρου – Μερκούρη – Λεωφ. Καζανάκι στη Ν. Ιωνία, μπροστά στο παλιό νεκροταφείο.

Η αιτιολόγηση της απόφασης του υπουργείου αναφέρει ότι, με την τυχόν δημιουργία των κόμβων, ”διακόπτεται η συνέχεια του άξονα της οδού Αναπαύσεως- Κοιμητηρίου και η είσοδος του μνημείου αποκόπτεται από τον ιστό της πόλης.

Καταργείται ο υπάρχων προαύλιος χώρος μπροστά από την κεντρική είσοδο του μνημείου.

Δεν αναδεικνύεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του χώρου και δυσχεραίνεται η αναγνωσιμότητά του, δεν προβάλλονται αλλά αντίθετα υποβαθμίζονται τα πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία του.

Δυσχεραίνεται η κυκλοφορία πεζών, καθώς και η είσοδος- έξοδος οχημάτων από το μνημείο και κατά συνέπεια προκαλείται βλάβη στο σημαντικότερο νεότερο μνημείο της πόλης του Βόλου”.

Υπενθυμίζεται ότι, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έχει τονίσει πως θα φτιάξει τους δυο κόμβους στο συγκεκριμένο σημείο. Αναμένεται η αντίδρασή του μετά τη νέα εξέλιξη…..

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθρο23χρονος έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του πάνω στη σκηνή με την Δέσποινα Βανδή – «Εγώ τώρα τι να κάνω;»
Επόμενο άρθροΤαεκβοντό: «Ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος