Η Abigail Kinoiki Kekaulike Kawānanakoa, γνωστή και ως η «τελευταία πριγκίπισσα» της Χαβάης, πέθανε σε ηλικία 96 ετών. Οι φίλοι της την φώναζαν Kekau και ήταν ένας από τους τελευταίους ζωντανούς δεσμούς που υπήρχαν με τη βασιλική οικογένεια.

Η γυναίκα στήριζε με φιλανθρωπίες τον παραδοσιακό πολιτισμό της Χαβάης πέθανε ήρεμα στο σπίτι της στη Χονολουλού την Κυριακή, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η αιτία θανάτου.

Στο πλευρό της ήταν η σύζυγός της σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Iolani Palace, το ιστορικό σπίτι της βασιλικής οικογένειας.

«Η Abigail θα μείνει στη μνήμη για την αγάπη της για τη Χαβάη και τους ανθρώπους της», είπε η σύζυγός της, Veronica Gail Kawānanakoa. «Θα μου λείψει με όλη μου την καρδιά».

Η Abigail Kawānanakoa γεννήθηκε στη Χονολουλού το 1926 και αργότερα παρακολούθησε το σχολείο στη Σαγκάη και την Καλιφόρνια.

Η τεράστια περιουσία της εκτιμάται ότι έφτανε τα 215 εκατομμύρια δολάρια (175 εκατομμύρια λίρες) και προήλθε από τον προπάππους της, Τζέιμς Κάμπελ, έναν Ιρλανδό επιχειρηματία που είχε μια φυτεία ζάχαρης.

To άρθρο Πέθανε η «τελευταία πριγκίπισσα» της Χαβάης – «Θα μου λείψει με όλη μου την καρδιά» λέει η σύντροφός της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε 46χρονη γιατρός
Επόμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 55χρονης