Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε σήμερα «πολύτιμους συμμάχους» την Ελλάδα και την Τουρκία και ζήτησε να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω της διπλωματικής οδού.

«Η Μεσόγειος είναι ζωτικής σημασίας»

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας – ο οποίος δεν κατονομάζεται – ανέφερε πως «η Μεσόγειος είναι ζωτικής σημασίας για το ΝΑΤΟ και προτρέπουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τυχόν διαφορές τους στο Αιγαίο με διπλωματικά μέσα και σε πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης».

Δείτε ακόμα – Το παραμύθι της «ελληνοτουρκικής φιλίας»

Υπενθυμίζοντας τη δημιουργία ενός «μηχανισμού στρατιωτικής απεμπλοκής» μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε ότι «σε μια εποχή που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλήξει την ειρήνη στην Ευρώπη, είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι σύμμαχοι να παραμείνουν ενωμένοι», μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στον απόηχο της τριμερούς

Η δήλωση του ΝΑΤΟϊκού αξιωματούχου γίνεται στον απόηχο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου.

Οπως ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της «αναθέρμανσης των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας και η επανέναρξη της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος της προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γενς Πλότερ, Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας, και η Αννα – Μαρία Μπούρα, Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται πινακίδες ΙΧ και δικύκλων – Ποιοι εξαιρούνται
Επόμενο άρθροΣτα Play-In ο ΠΑΟΚ με νίκη 74-69 στην έδρα της Ντιζόν