Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας, προϋπολογισμού 112 εκ. ευρώ.

Δόθηκε η εκκίνηση της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΚΕΛ Κρωπίας ενώ προβλέπεται η σταδιακή επέκταση του δικτύου του με νέες συνδέσεις, ώστε να εξυπηρετηθούν και άλλοι οικισμοί της περιοχής.

Το Κέντρο Επεξεργασία Λυμάτων Κρωπίας – Παιανίας προϋπολογισμού 112.900.000 ευρώ – ο οποίος  θα αγγίξει σταδιακά τα 200 εκ ευρώ περίπου (δίκτυο και ΚΕΛ) – κατασκευάστηκε από την περιφέρεια Αττικής με Φορέα Λειτουργίας την ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των δυο εμπλεκόμενων φορέων και του Δήμου Κρωπίας.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στην ευρύτερη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την ΕΥΔΑΠ και τους Δήμους στην Ανατολική Αττικής, η οποία περιλαμβάνει  την υλοποίηση συνολικά 5 έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων προϋπολογισμού 420 εκ. € από πόρους δύο Ταμείων του ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ταμείο Συνοχής και Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και περιλαμβάνουν τις ΕΕΛ Ραφήνας και Μαραθώνα, την αναβάθμιση της μονάδας στο Μαρκόπουλο και την κατασκευή δικτύου αγωγών 1000 χλμ, έργα τα οποία μαζί με το ΚΕΛ Κρωπίας ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 500 εκ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία στερεών και υγρών αποβλήτων προχώρησε στη σύνταξη μελετών που προβλέπουν την αύξηση της δυναμικότητας του ΚΕΛ και την αναβάθμιση της επεξεργασίας των λυμάτων, ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα άρδευσης και εμπλουτισμού του υπόγειου υδροφορέα, ενώ έχει γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός διοχέτευσης του παραγόμενου νερού στις γεωργικές εκτάσεις, της πεδιάδας των Μεσογείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡούλα Πισπιρίγκου: Διακοπή της δίκης για την Τετάρτη – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης
Επόμενο άρθροΗμερίδα με τίτλο «Επίκαιρα ζητήματα κατά την είσπραξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων»