Σήμερα ο ot.gr δημοσιεύει όλα τα ονόματα του διοικητικού συμβουλίου της νέας Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, διευθύνουσα σύμβουλος της νέας εταιρείας Ειδικού Σκοπου, που θα διαχειριστεί περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω του 1 δις, τοποθετήθηκε η κ. Κατερίνα Τζωάννου. Είναι πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Υπηρεσιών. Από το 2013 και μετά είναι υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος στη διαχείριση και την ανάπτυξη ακινήτων. Ηταν project manager για θέματα ακινήτων στην εταιρία TEMES Α.Ε. («Costa Navarino»).

Πρόεδρος της εταιρείας ορίστηκε ο Φίλιππος Κονταξής. Ξεκίνησε από το Πολεμικό Ναυτικό, ασχολήθηκε με την αγορά ακινήτων, αρχικά με μία οικογενειακή επιχείρηση και έπειτα ως Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ επί μία δεκαετία. Πιο πρόσφατα έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης στη ROLCO BΙΑΝΙΛ και διευθύνων σύμβουλος στην ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΑΞΗ ΑΕΒΕ (παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές).

Στο διοικητικό συμβούλιο τοποθετήθηκε επίσης ο κ. Ιωάννης Αλεβίζος, η κ. Φωτεινή Σταφυλά, ο κ. Κουρής Νικόλαος, ο κ. Λέκκας Αθανάσιος και ο κ. Θεόδωρος Κυπραίος.

Οπως μαθαίνουμε, ο κ. Κυπραίος είναι γιος της Σάκης Κυπραίου, έμπιστης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μια σπουδαία γυναίκα που θήτευσε επί πολλά χρόνια ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αείμνηστου πρωθυπουργού και πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Η Ελίνα Κυπραίου, κόρη της Σάκης Κυπραίου είναι συνεργάτιδα του σημερινού πρωθυπουργού από το 2004 κι έχει οριστεί και υποδιευθύντρια του Γραφείου του στη Βουλή.

Τώρα ο κ. Θεόδωρος Κυπραίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και την πείρα του στην αξιοποίηση των ακινήτων του φορέα.

Απ’ ότι μαθαίνουμε πρόκειται για μετακλητό υπάλληλο στον διοικητή του ΕΦΚΑ αλλά και με πολυσχιδή δραστηριότητα. Ως μηχανικός, είναι μέτοχος σε κατασκευαστική εταιρεία και σε ΙΚΕ που ασχολείται με… ιατρικά απόβλητα ενώ είναι και μέτοχος σε εταιρεία στη Ρουμανία.

Το χαρτοφυλάκιο της νέας εταιρείας διαθέτει 400 ακίνητα αξίας άνω του ενός δις. Μετάξύ αυτών γραφεία, ξενοδοχεία, οικόπεδα, το μεγάλο κτίριο στην οδό Σωκράτους και Ζήνωνος, το πρώην Εφετείο στην Ομόνοια, το ιστορικό Μέγαρο Σλήμαν και άλλα πολλά.

Θα έχουν πολλούς διαγωνισμούς να βγάλουν στη νέα εταιρεία. Όμως, μαθαίνουμε ότι κάποιο χαμηλόβαθμοι κάνουν «λευκή απεργία». Γιατί άραγε; Δεν συμφωνούν με τις επιλογές ή ακόμη και με τη σύσταση της εταιρείας;

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈγκριση δημοπράτησης της ενίσχυσης της υψηλής γέφυρας Σερβίων
Επόμενο άρθροΕπέμβαση για Λύρατζη, αγώνας δρόμου για Φιλίπε Σοάρες