Πέφτει οριστικά η αυλαία σήμερα για τις διακοπές του Πάσχα καθώς αρκετοί επέλεξαν να εκμεταλλευτούν και τη σημερινή ημέρα, καθώς μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς.

Έτσι από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να κορυφωθεί η επιστροφή των εκδρομέων προς την πρωτεύουσα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη έξοδο από την εποχή της πανδημίας, καθώς μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν περίπου 90.000 ταξιδιώτες, ενώ από την Αττική αναχώρησαν περίπου 700.000 Ι.Χ.

Ήδη από νωρίς το πρωί, άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα πλοία από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε ότι θα καταφθάσουν συνολικά μες στην ημέρα περίπου 24.300 επιβάτες.

Το πρώτο κύμα επιστροφής ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας με τις εθνικές οδούς να ασφυκτιούν. Έτσι και σήμερα αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στα διόδια της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι της 2 τα ξημερώματα σήμερα έχουν περάσει από την Αθηνών -Κορίνθου 64.100 οχήματα και από την Αθηνών -Λαμίας 46.814.

Για την ώρα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ αυξημένη είναι η κίνηση μονάχα στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κίνηση γύρω από το λιμάνι του Πειραιά

Δείτε live την κίνηση εδώ.

Με ζέστη η επιστροφή

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις να σημειώνονται ανά διαστήματα, οι οποίες τις απογευματινές ώρες αναμένεται να πυκνώσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα δυτικά. Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, άνεμοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροAppodixi: Έρχεται αμοιβή έως 3.000 ευρώ σε όσους «κάρφωσαν» φοροδιαφυγή
Επόμενο άρθροΠάσχα με εξωτικό άρωμα από Σεϋχέλλες