Με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. βουλευτή κ. Χ. Μπουκώρο συναντήθηκε την Παρασκευή 20/1 η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών – ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ.
Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενημέρωσαν τον κ. Χ. Μπουκώρο για το αποτέλεσμα των συνεχών επαφών και ενημερωτικών συναντήσεων με φορείς και πολίτες και του μετέφεραν την ανησυχία της κοινωνίας της Μαγνησίας για τις αρνητικές επιπτώσεις, που θα επιφέρει στον τόπο η ενδεχόμενη έγκριση της σχεδιαζόμενης επένδυσης για την κατασκευή μονάδας FSRU (LNG) μέσα στον Παγασητικό.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μπουκώρος υπενθύμισε ότι ήταν ο πρώτος που πήρε ξεκάθαρη δημόσια θέση, αφού ενημερώθηκε από ειδικούς επιστήμονες, για το τι σημαίνει για την περιοχή μας η κατασκευή μιας τέτοιας μονάδας σε έναν περίκλειστο κόλπο όπως είναι ο Παγασητικός. Δημοσιοποίησε δε την ξεκάθαρη θέση του με συνεντεύξεις του από το Μάρτιο του 2022, ότι η κοινωνία της πόλης και οι πολιτικές αρχές έχουν αποφασίσει ότι ο Βόλος θα πρέπει να γίνει και τουριστικός προορισμός και με βάση αυτό το στόχο θα πρέπει να γίνουν όλες οι κινήσεις ενίσχυσης και ανάπτυξής του.
Επανέλαβε δε ότι, από τη στιγμή που ειδικοί επιστήμονες και οι επιστημονικοί φορείς καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι στο σύνολό τους αρνητικοί, οι πολιτικοί οφείλουν να συμφωνήσουν, διότι ο Παγασητικός είναι κλειστός κόλπος και δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί μια τέτοια μονάδα.
Διευκρίνησε ότι είναι υπέρ των επενδύσεων και δίνει καθημερινή μάχη για καθαρές επενδύσεις με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Η συντονιστική Επιτροπή ευχαρίστησε τον κ. Μπουκώρο και προσβλέπει στην υποστήριξή του για τον σχηματισμό ενός μεγάλου μετώπου για την προστασία του περιβάλλοντος της Μαγνησίας και την ανάπτυξη της περιοχής με επενδύσεις ενταγμένες στον αναπτυξιακό προγραμματισμό που έχει αποφασίσει η τοπική κοινωνία.

Προηγούμενο άρθροΓλυπτά του Παρθενώνα: H αποκάλυψη Έλληνα αξιωματούχου
Επόμενο άρθροΧρ. Μπουκώρος για Νοσοκομείο Βόλου: «Εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανθεκτικότητας σχέδια 1.357.800 εκατ. ευρώ για ΤΕΠ, Αιμοδυναμικό, Μονάδα Υπερβαρικού Οξυγόνου»