Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου:

«Αποκατάσταση Οδοστρώματος και λοιπών Εργασιών Οδικών Αξόνων Αρμοδιότητας Συντήρησης Δήμου Δελφών (Περιοχή Επταλόφου – Πρόσακου Δεσφίνας – “Κτήμα Κλέτσα”)».

Σκοπός της σύμβασης είναι ο καθορισμός νομικού πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Δελφών με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη της υλοποίησης του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 670.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση της βατότητας οδών στις περιοχές Επταλόφου – Δεσφίνας – Γραβιάς. Οι βασικές εργασίες που προβλέπονται είναι:

– Αποξήλωση ασφαλτοταπήτων με την χρήση φρέζας.

– Διάστρωση ασφαλτικής συγκολλητικής στρώσης.

– Διάστρωση ασφαλτικού σκυροδέματος με μηχανικά μέσα.

– Διαγράμμιση των οδών με ανακλαστική βαφή.

Ακόμη θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης πινακίδων σήμανσης, προσωρινών ανακλαστήρων οδοστρώματος και αποκατάστασης του ασφαλτικού, όπου έχει υποστεί καθίζηση.

Ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε: «Οι ανάγκες του Δήμου μας σε έργα συντήρησης του οδικού δικτύου είναι μεγάλες. Η παρούσα χρηματοδότηση, έρχεται να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπισή τους».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Σήμερα η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της απόφασης της υπόθεσης της μικρής Μελίνας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωσε την απόκτηση του Τζέισον Μεντίνα Εσκομπάρ η Λαμία