Δεν μπορούσε ούτε στα πιο… τρελά της όνειρα να φανταστεί ότι θα είναι υποψήφια για Όσκαρ. Ούτε πως θα το μάθαινε, έτσι όπως το έμαθε! Ο λόγος για την Hong Chau.

Είναι η συμπρωταγωνίστρια του Μπρένταν Φρέιζερ στην ταινία «The Whale». Η Hong Chau ξεχώρισε με την ερμηνεία της και η Ακαδημία αποφάσισε να είναι υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου.

Μόνο που εκείνη δεν το περίμενε. Και κατά… τύχη είδε την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ, που θα απονεμηθούν στις 12 Μαρτίου.

Η ηθοποιός δεν σκόπευε να ξυπνήσει νωρίς για να δει ζωντανά στην τηλεόραση τις υποψηφιότητες, αλλά με μια 2χρονη κόρη και ένα άρρωστο 15χρονο σκυλί, εκείνη και ο σύζυγός της ήταν ξύπνιοι από τις 5 το πρωί.

«Πίναμε καφέ στο κρεβάτι και παρακολουθούσαμε», λέει στο περιοδικό People. «Δεν μπορούσα να το επεξεργαστώ. Έμεινα έκπληκτη».

Γιόρτασαν με prosecco και ντόνατς που ο σύζυγός της έτρεξε να πάρει. Λίγο αργότερα, προσθέτει η Chau: «Βρέθηκα στη βροχή μιλώντας με έναν τύπο που θα μας δώσει μια εκτίμηση για επισκευή του σπιτιού. Άρα ήταν μια πολύ συναρπαστική μέρα και μια πολύ κανονική».

Ήταν επίσης μια μέρα που δεν πίστευε ότι θα ερχόταν ποτέ. Η Hong Chau που βρέθηκε στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία με τους γονείς της και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της ως πρόσφυγες από το Βιετνάμ, είχε μακρύ δρόμο για να γίνει μια από τις πιο πολυσυζητημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

«Ολόκληρη η επαγγελματική μου ταυτότητα ήταν να είμαι αουτσάιντερ και να προσπαθώ να μπω στον χώρο. Άρα αυτό είναι εκπληκτικό. Χρειάστηκαν χρόνια για να σημειώσω επιτυχία, δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη», είπε.

To άρθρο Ο αστείος τρόπος που η Hong Chau έμαθε ότι είναι υποψήφια για Όσκαρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Οικονόμου για Τσίπρα: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»
Επόμενο άρθροO Ολυμπιακός ζητά την αντικατάσταση του διαιτητή Κατοίκου από το ματς με τη Λαμία