Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η βία μεταξύ μαθητών σε σχολεία. Οπως καταγγέλθηκε, την περασμένη Τρίτη, σε Γυμνάσιο της περιοχής Αλμυρού Μαγνησίας, ένας 14χρονος, μαθητής της Γ’ τάξης, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο μαθητή της Α’ τάξης του σχολείου.

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια του διαλείμματος σε απόμερο σημείο της αυλής του σχολείου, όπου βρισκόταν μια ομάδα παιδιών, τα οποία αστειεύονταν μεταξύ τους. Ξαφνικά ο μαθητής της Γ’ τάξης, κατέβασε με τη βία το παντελόνι και το εσώρουχο, ενός παιδιού της Α’ τάξης, την ώρα που οι καθηγητές βρισκόταν σε άλλο σημείο του προαυλίου.
Το παιδί παραπονέθηκε στους εκπαιδευτικούς, άμεσα ενημερώθηκε και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος κάλεσε τους γονείς του μαθητή της Γ’ τάξης και τον ίδιο για εξηγήσεις. Ο μαθητής-δράστης είπε ότι, όλα συνέβησαν για «πλάκα» κι ότι δεν υπήρχε κάποια κακή πρόθεση κατά του παιδιού της πρώτης τάξης.

Η μητέρα του θύματος, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού υποβάλλοντας έγκληση, με το θέμα να διερευνάται από τις Αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, στο απαράδεκτο περιστατικό συμμετείχε και ένας από τους τρεις μαθητές οι οποίοι κατηγορήθηκαν πριν από λίγους μήνες για εκφοβισμό κατά συμμαθητή τους ηλικίας 12,5 ετών. Ήδη ο μαθητής της Γ’ τάξης τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή, ενώ χαρακτηρίζεται από τη σχολική κοινότητα αρκετά «ζωηρός» καθώς συμμετέχει συχνά σε επεισόδια στο χώρο του σχολείου.

Μετά από λίγες ώρες στο ίδιο σχολείο σημειώθηκε νέο περιστατικό εκφοβισμού, στο οποίο πρωταγωνίστησε ένας μαθητής από την ομάδα των παιδιών που είχαν καταγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο συγκεκριμένος, φέρεται να άρπαξε τα γυαλιά που φορούσε το ηλικίας 12,5 αγόρι που είχε πέσει θύμα και στο πρόσφατο παρελθόν και τα έσπασε. Ετσι, δημιουργήθηκε νέα αναστάτωση στο Γυμνάσιο.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και το συγκεκριμένο σχολείο διερευνούν τα περιστατικά, με τον διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων να προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες, ενώ, σύντομα θα υπάρξει αντίδραση κι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως είπε ο προ’ι’στάμενος κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Προηγούμενο άρθροΚαλαμάτα: Φωτιά σε αυτοκίνητο εν κινήσει στο ιστορικό κέντρο
Επόμενο άρθροΠαριστάνοντας τον πελάτη έκλεβε καταστήματα στο Βόλο