Εντονο ήταν το κλίμα, για να μη χαλάσει η……….συνταγή και στη συνεδρίαση της Δευτέρας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν αναγνώστηκε επερώτηση της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» σχετικά με την κατασκευή πλωτής μονάδας LNG στον Παγασητικό ζητώντας έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.
”Καμία σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου δεν θα γίνει για το θέμα και ούτε θα επιτρέψουμε σε αποτυχημένους πολιτικούς, οι οποίοι μετράνε μέρες και δεν θα τους ψηφίσει ξανά ο Βολιώτικος λαός, να παίξουν επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος της πόλης”, είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:
”Για θέματα τα οποία δεν αποφασίζει η Δημοτική Αρχή, αλλά έχουν να κάνουν με την κεντρική εξουσία, δεν παίρνουμε θέση. Είμαστε υπέρ οποιασδήποτε επένδυσης εφόσον είναι νόμιμη, σέβεται το περιβάλλον, δίνονται θέσεις εργασίας και προνόμια στην πόλη”.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι της α’ ελάσσονος μειοψηφίας και της ΛΑΣ ζήτησαν το λόγο, αλλά ο δήμαρχος είπε στον πρόεδρο να μην τους δώσει το λόγο λέγοντας ότι,
”στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία και πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα”.

Στη συνέχεια, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού για τα έτη 2024-2027 με προσλήψεις 31 ατόμων, αντί 38 που εκτιμάται ότι θα συνταξιοδοτηθούν.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Ριζόπουλος είπε ότι ο Δήμος ζητά 31 άτομα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κάτι που ”αποδεικνύει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει”, αντί να ζητήσει να καλυφθούν όλες οι θέσεις με μόνιμο προσωπικό. Για τις θέσεις συμβασιούχων είπε ότι ενώ υπάρχουν στον εσωτερικό κανονισμό 200 θέσεις, ο δήμος ζητάει μόνο 73 για την Καθαριότητα κι ενώ ο προϋπολογισμός είναι 640.000 €, προβλέπεται δαπάνη 384.000 €.
Για το προσωπικό στα Κοιμητήρια ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι προβλέπεται η πρόσληψη 10 ατόμων για 33 κοιμητήρια, τη στιγμή που υπάρχουν μόνο δύο μόνιμοι υπάλληλοι επισημαίνοντας ότι ”οι προσλήψεις είναι ελάχιστες, δεν καλύπτουν τις ανάγκες και γι’ αυτό η πόλη πάνω από την οδό Ανθίμου Γαζή είναι σε εγκατάλειψη σε ζητήματα καθαριότητας και υποδομών”.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι, η δημοτική αρχή αξιολογεί και κρίνει το προσωπικό και τις ανάγκες που έχει ο δήμος σε καίρια σημεία, χωρίς να αναπληρώνει ”τουρίστες εργαζόμενους”, παρά μόνο τους ”μάχιμους”.
Σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο, ”αν η πόλη είναι καθαρή, ή, βρόμικη, θα αποτυπωθεί πολύ σύντομα στις εκλογές που έρχονται”.

 

Προηγούμενο άρθροΜέγαρο Μαξίμου: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αποκαλύπτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πού «έχασε» τη φωνή του
Επόμενο άρθροΘλίψη για το θάνατο 69χρονου στη Λάρισα