Την υποστήριξη από το πρόγραμμα ευρωπαϊκής επενδυτικής διευκόλυνσης πόλεων που αφορά μεταξύ άλλων την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος πόλεων, ζήτησε και θα λάβει ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει επιλεγεί, μετά από την υποβολή αίτησης του, για να λάβει υποστήριξη από το «Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Διευκόλυνσης Πόλεων» που αφορούν μεταξύ άλλων την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό, ο Δήμος Νέας Σμύρνης παρουσίασε, πριν λίγες ημέρες, και υποστήριξε το επενδυτικό του πρόγραμμα, με τις σχεδιαζόμενες ενέργειες και την επιθυμητή υποστήριξη.

Κύριος στόχος του Δήμου είναι η επένδυση στη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης και τη μεγιστοποίηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σκοπό τη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα και την επίτευξη ενεργειακής ανθεκτικότητας.

Προτεραιότητες του επενδυτικού σχεδίου είναι:

  • Η μετασκευή ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου παλαιών κτιρίων, δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων (θερμομόνωση του κελύφους των κτιρίων, ενεργειακή αναβάθμιση, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κλπ.), σύμφωνα με το νέο Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα του Δήμου για το 2050, που ενημερώθηκε το 2021.
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού (με LED και αυτοματισμούς για έλεγχο της λειτουργίας τους).
  • Η μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα σε κτίρια και δημοτικές δραστηριότητες (αναβάθμιση δημοτικού στόλου με εφαρμογή του νέου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.)

Η συνολική εξοικονόμηση θα υπερβαίνει το 55% της συνολικής χρήσης ενέργειας.

Κύριες, μέχρι τώρα, πηγές χρηματοδότησης είναι τα Διαρθρωτικά Ταμεία Περιφέρειας Αττικής 2014-2020, τα Προγράμματα Αντώνης Τρίτσης και τα Προγράμματα του Πράσινου Ταμείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧτύπημα … αλά Ζιντάν σε αγώνα της Β’ ΕΣΚΑΝΑ
Επόμενο άρθροΠροβληματισμένοι οι ασθενείς ποιο εμβόλιο έρπη να διαλέξουν