Οι σχέσεις μας είναι στρατηγικές,  έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους με βέβαιη προοπτική ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας

Στην άριστη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ και στις στέρεες βάσεις που έχουν οι διμερείς σχέσεις, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Οι σχέσεις μας είναι στρατηγικές,  έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους με βέβαιη προοπτική ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

Τόνισε ακόμη ότι  Ελλάδα και ΗΠΑ αγωνίστηκαν μαζί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα ενώ όπως είπε, δυστυχώς και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιων συμπεριφορών  όπως η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε μονάδες διάσωσης στην Τουρκία»

Στη συνέχεια ο έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στον πρόσφατο φονικό σεισμό που ισοπέδωσε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες χτυπήθηκαν ανελέητα .

«Διαπίστωσα το μέγεθος της καταστροφής συνοδευόμενος από τον φίλο μου  Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ζήτησα βοήθεια στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε μονάδες διάσωσης στην Τουρκία. Συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε καταστροφές για να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπλίνκεν: Έχω αφήσει τη φωνή μου στην Ουάσινγκτον, την καρδιά μου την έφερα εδώ
Επόμενο άρθροΚυριάκος Πιερρακάκης: Τις 32.000 έφτασαν ήδη οι αιτήσεις για το Market Pass