«Είναι εξωφρενικό, απάνθρωπο και συγχρόνως ανήθικο» ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε η δικηγόρος της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια, σχολιάζοντας την δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της δικογραφίας και καταθέσεων του παιδιού.

«Το κορίτσι θα βρίσκει μπροστά του σε όλη τη ζωή του τη δημοσίευση όλων όσων είπε σε φωτοτυπίες», ανέφερε χαρακτηριστικά και μίλησε να νέα θυματοποίηση του παιδιού.

«Έχουμε ξεχάσει τους βιαστές και τους παιδοβιαστές και παρουσιάζουμε το παιδί ως θύτη».

Η δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στον 105.5 Στο Κόκκινο, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαρροή μέσω της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ολόκληρης της 5ης κατάθεσης της 12χρονης κοπέλας που βιαζόταν στον Κολωνό.

Πρόκειται για παιδί…

Κάλεσε όλους να συναισθανθούν ότι πρόκειται για ένα παιδί, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι το κορίτσι παρουσιάζεται ως θύτης, ακόμα και από γυναίκες.

Δήλωσε ότι η ίδια έχει ήδη αποστείλει εξώδικα ζητώντας παρέμβαση τόσο από το ΕΣΡ όσο και από την ΕΣΗΕΑ, ενώ έχει απευθυνθεί και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Απόπειρα εκφοβισμού

Έκανε επίσης λόγο για απόπειρα εκφοβισμού του θύματος, σημειώνοντας ότι όπως αποδεικνύεται αυτή η ιστορία έχει πολύ βάθος και βγαίνουν συνεχώς νέα πρόσωπα στην επιφάνεια.

Ενδιαφέρον δε είχε η απάντηση της δικηγόρου και σε ότι αφορά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για αυτούς που καταγγέλλει η 12χρονη. Η ίδια επιβεβαίωσε ότι τα ονόματα που «βγαίνουν» είναι με βάση τις υποδείξεις του παιδιού, ωστόσο παραμένει και για την ίδια ερώτημα ως προς την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για κάποιους και της απλής κλήσης για απολογία στην ανακρίτρια για κάποιους άλλους.

Εξέφρασε δε ξανά την απορία της για την εσπευσμένη και παρατεταμένη προφυλάκιση της μητέρας, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξει προσεχώς νέα αίτηση αποφυλάκισης και επαλαμβάνοντας ότι η 12χρονη επιμένει για την αθωότητα της μητέρας του.

Μάλιστα η κυρία Ταραχοπούλου ανέφερε στο σημείο αυτό, ένα εξωφρενικό περιστατικό: «προχθές άκουγα για μια μητέρα που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού της και συνέλαβαν την μητέρα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Και τον φερόμενο ως βιαστή δεν τον συλλάβανε, γίνεται προανάκριση. Την άφησαν ελεύθερη βέβαια την μητέρα […] Αλλά συλλάβανε τη μητέρα, όχι τον φερόμενο ως βιαστή. Μου θύμησε τη δική μας υπόθεση…»

Εξέφρασε δε την ελπίδα η δίκη να ξεκινήσει μέσα στο 2023, χωρίς να κληθεί ξανά το κορίτσι να καταθέσει.

Το ηχητικό

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Σερέλης
Επόμενο άρθροΒγήκε από το νοσοκομείο ο Αθπιλικουέτα