Το Βόλο επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λάρισα, ακολουθώντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Ο υπουργός επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και την 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια πήγε στον Οργανισμό Λιμένος όπου έγινε σύσκεψη για θέματα που αφορούν στο λιμάνι, παρουσία των βουλευτών της ΝΔ Χρ. Μπουκώρου και Θαν. Λιούπη και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη, του προέδρου της ΝΟΔΕ, του διευθύνοντας συμβούλου του ΟΛΒ και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα ολοκληρωθεί η προεπιλογή των επενδυτών του θα περάσουν στη δεύτερη φάση  από τους οκτώ που έχουν εκφράσει αρχικό ενδιαφέρον για το διαγωνισμό και μέσα στον Ιούλιο θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

”Η μεταβίβαση του 67%, του πλειοψηφικού πακέτου δηλαδή των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, συνδυάζεται με μια σειρά από υποχρεωτικές επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες του λιμανιού.
Επίσης τμήματα της χερσαίας ζώνης λιμένα που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες θα αποδοθούν στο Δήμο Βόλου”, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, εννοώντας και το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, έθεσε στον υπουργό θέματα που αφορούν σε κατασκευές που υλοποιήθηκαν, αλλά και έργα που διεκδικούνται, το ζήτημα της υπογραφής των υπερωριών των εργαζομένων του ΟΛΒ, της χερσαίας ζώνης, ενώ επανέλαβε τη σπουδαιότητα σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού, με το δίκτυο του ΟΣΕ.

 

Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Οι επιπτώσεις του πολέμου στον πληθωρισμό στην ευρωζώνη
Επόμενο άρθροΚΟΚ: Τι αλλάζει στις ποινές για σοβαρές παραβάσεις με αφαίρεση διπλώματος